torstai 7. marraskuuta 2013

Tahdon uuden elämän! (by Läskipantteri)

Tahdon uuden elämän, vihdoinkin sen ymmärrän. Näin laulaa Anna Eriksson, tosin hän ei taida laulaa laihdutuksesta. Olkoonkin tänään uuden elämäni ensimmäinen päivä. Mahtipontinen aloitus, lupaus sekä tavoite.

Syötyäni itseäni mukavaksi viimeisen viikon, asettelin pullukat jalkani tänään vaa’alle ja tuijottelin pikkuhiljaa puhallellen näyttöön ilmestynyttä lukua. Aloitetaan siis tämä uusi elämä lukemista 133,3. Oi niitä Fazerin sinisiä, jotka ovat osallistuneet tämän vartalon muotojen aikaansaamiseksi..

Jos tavoitteista puhutaan, olen SuperSizeMe:n kanssa samoilla linjoilla, tuntisin itseni tyytyväiseksi kaksinumeroisessa luvussa, ennen kaikkea. Olkoonkin ensimmäinen tavoite siis paino 99. Alle sata olen painanut viimeksi ala-asteella. Nimittäin yläasteelle siirtyessä painoa oli jo 107 kiloa ja siitä pikkuhiljaa sitä on tullut lisää iän ja viisauden(?) karttuessa.  Muistelisin, että hoikimmillani, jos nyt tämän kokoinen voi itseensä viitata sanalla hoikka, ikinä, olen ollut vuoden 2006 paikkeilla, jolloin painoa oli 113 kg.

Laihduttamisessa ärsyttävintä on tuloksien saamisen hitaus. Jos on vähänkään lyhytpinnainen, puolen tai kilon pudotus viikossa liian hermoille käyvää. Ainakin alussa. Motivaatiota tarvitaan. Tästä syystä esimerkiksi Suurin Pudottaja – kisaa on kauhean kiva katsoa, miettikää nyt jos viikkotiputus olisi 10 kiloa, vautsi vau! Näihin tuloksiinhan tosin päästään vain, että pystytään liikkumaan ja laihduttamaan täysipäiväisesti. Tämä tietenkin itseni kohdalla tuo haasteen koska a) vihaan liikuntaa ja b) joudun käymään töissä. Näistä syistä päätin, että motivaation sekä homman alkuun saattamiseksi, paras tapa alkaa tämä projekti, on lopettaa syöminen. Hahaa! Jotten kuitenkaan kuukahda, otan avuksi erilaiset ateriankorvikkeet. Tavoitteena on nollata tilanne, unohtaa vanhat elin(syömis)tavat ja pikkuhiljaa opetella uudet. Tästä kirjoittelen myöhemmin lisää.

Ai niin, se vatsalihasliike-haaste, mukana ollaan ja tulos tällä hetkellä täydet 0!
 

2 kommenttia:

  1. Jipii! Mahtavaa, että olet mukana hommassa! Ja tsemppiä tälle tielle!
    Minä taidan olla tällä hetkellä se huithapeli tän laihdutuksen suhteen, sillä mm. tänään tein tarjottavia viikonlopun juhliin ja tarjottavien pääraaka-aine oli suklaa.
    Ja nollasta on hyvä lähteä kasvattamaan saldoa!

    Tsemppiä sinulle ja meille kaikille :)

    Kuka muuten haluaa valita ensiviikon haasteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on saldo vielä 0. Sunnuntaihin taisi olla aikaa? Koko viikko ollut ihan hirveää hässäkkää ja illalla sitä on sitten vain kaatunut sohvalle. Selityksiä, selityksiä...

      Poista